Nieuws

 

Ons koor heeft na de lockdown ten gevolge van het coronavirus niet meer in De Leest met elkaar kunnen repeteren. Sinds enkele maanden gebeurt dat wel online. Daar is op zich niets mis mee en als het af en toe niet helemaal klinkt zoals Carl het graag hoort hebben we dikke pret, maar het daadwerkelijk samen zijn en –zingen is toch van een heel andere orde, dat missen we heel erg! We zijn dan ook blij om op 9 juli as. een kort concert te mogen geven in de binnentuin van het appartementencomplex Basilica in Waalwijk. Samen met onze dirigent Carl van Kuijck en de bewonerscommissie is er een mooi programma opgesteld. Wat er precies gezongen gaat worden blijft nog een verrassing, maar het door zo velen geliefde ‘We’ll meet again’ van Vera Lynn en ‘Va pensiero’, het Slavenkoor van Verdi zullen zeker gezongen worden.  
De aanvangstijd is 20.00 uur, de toegang is gratis en u bent van harte welkom om samen met de bewoners te komen luisteren. U vindt Basilica aan de Villa Waterranonkel 103 (landgoed Driessen), 5146 AS Waalwijk. Bij slecht weer gaat het optreden niet door. Neemt u zelf een stoel mee?                                                                                

 

Het zal die avond de laatste repetitieavond van het seizoen worden; de eerstvolgende is op 27 augustus. Dat zal niet in De Leest zijn, waar we normaal repeteren, want het bestuur gaat op zoek naar een locatie waar de 1.5 meter-afstand-regel gehandhaafd kan worden. Mocht u na afloop vragen hebben, lid willen worden of geheel vrijblijvend een repetitie bij willen wonen: u vindt alle informatie daarover op deze website en op de Facebookpagina, maar u mag natuurlijk ook één van de leden van het bestuur aanspreken.

 

Graag tot ziens op 9 juli!

'CHRISTMAS AND OPERA'  2019

 

In een volle en prachtig verlichte St. Janskerk in Waalwijk begeleidden de musici van het Möbius Ensemble Tilburg de solisten en onze koorleden tijdens het Kerstconcert Christmas and Opera van 21 december j.l. 
De titel zegt genoeg: dirigent Carl van Kuijck had gekozen voor een mix van traditionele Kerstliederen en delen uit bekende operawerken. Het bleek een prima keuze te zijn: het publiek genoot er van en kon zich uitstekend vinden in dit nieuwe format.
Op het programma stonden naast de bekende liederen zoals Jesus bleibet meine Freude, Minuit Chrétien, Ave Verum en het Kerstoratorium van H. Müller het door onze dirigent bewerkte Hodie Christus natus est en Narodil se Kristus pan.
The Holy City, een vanwege de tekst door velen geliefd lied van S. Adams was absoluut één van de hoogtepunten van het concert.
Net als vorig jaar werd er in de pauze een glaasje warme glühwein aan het publiek aangeboden, wat uiteraard erg op prijs werd gesteld. Daarna werden de licht-klassieke werken gebracht, zoals het Openingskoor uit Cavalleria Rusticana van P. Mascagni, het Brindisi uit Il Campanello van G. Donizetti en Mai non rise uit Verdi’s Il finto Stanislao.
Solisten die avond waren Anouk Antonissen, Pim van Drunen en Jop van Gennip, drie jonge mensen met uitstekende zangkwaliteiten. Met name het overbekende duet Au fond du temple saint uit de opera de Parelvissers van G. Bizet klonk bijzonder mooi in de grote kerk; Pim en Jop ontvingen dan ook een welverdiend warm applaus.
Het publiek werd na afloop uitgenodigd om op de nazit te komen. Velen gaven daaraan gehoor, waardoor het in de bovenzaal van café City erg gezellig werd.
Door het Operaconcert van 28 september j.l. waren er maar 13 repetities mogelijk om dit Kerstconcert in te studeren, maar onder de enthousiaste leiding van onze dirigent hebben wij ons publiek weer een fantastische avond bezorgd.
En daar zijn we trots op!
 
                

                      

                  

           

            

OPERACONCERT 2019
 


La Traviata is één van de mooiste opera’s van Verdi, daar zullen de liefhebbers van klassieke muziek het roerend mee eens zijn. De bezoekers van het operaconcert van ons koor hadden op 28 september jl. dan ook een geweldige avond.

Tenorsolist Ingmar Ruttens had de functie van explicateur op zich genomen en nam op zijn eigen humoristische wijze het publiek mee in de bijzondere wereld van de opera. 
Net als in veel andere opera’s komen in La Traviata niet alleen liefde en romantiek, maar ook bedrog en overspel voor. Sopraan Charlotte Janssen en tenor Ingmar Ruttens vertolkten de rollen van Alfredo en Violetta en ontroerden iedereen met ‘Parigi, o cara’ (mijn geliefd Parijs). Het ‘Zigeunerinnenkoor’, waarin soliste Leonie van Rheden schitterde in de rol van Flora gaf de sfeer van een feestavond weer. Componist Verdi zou trots geweest zijn als hij had kunnen horen en zien dat zijn 'Brindisi' nog steeds één van de bekendste en meest gewaardeerde operafragmenten is.
Martijn Sanders veroverde met zijn spontane en schitterend gebrachte vertolking van het alom bekende ‘Toreador’ uit Carmen van Bizet de harten van het publiek en onze koorleden.

Na de pauze werden de toehoorders middels het ‘Openingskoor’ uit Cavalleria Rusticana meegevoerd naar het platteland van Sicilїe, waar kerkgangers op Paasochtend in het ‘Regina Coeli’ Maria wijzen op de herrijzenis van haar zoon Jezus.
Componist Ponchielli vertelt in zijn opera La Gioconda het verhaal van een zangeres die door list en leugens beschuldigd en daarna vervolgd wordt door de italiaanse staatsinquisitie. Samen met haar moeder zingt zij het ‘Angele Dei’, wat perfect vertolkt werd door de twee damessolisten.

Koor en solisten sloten het concert af met delen uit Il Campanello, Maria Stuarda en Ernani en kregen na hun toegift een daverend en welverdiend applaus van een enthousiast publiek. Wat was het een schitterend concert!